728x90 AdSpace

  • Latest News

    30 Nisan 2016 Cumartesi

    Regl Ağrısına Ne İyi Gelir ?

    Adet Sancısına (Regl Ağrısı) Ne İyi Gelir ?
     Her ay kadınların belli bir adet dönemleri olur.Ve bu günümüzde yapılan araştırmalara göre kadınların %60 ı adet döneminin çok sancılı ve ağrılı geçtini tespit edilmiştir.Bugün sizlerle adet sancılarına nelerin iyi geldigini nasıl bi tedavi uygulandıgını yazmaya çalışacağım. Umarım faydasını görürsünüz.

    Çoğu kadın adet sancısını gidermek için sıcak su tedavisi uygulamaktadır.Ama çoğunun hatası bu sıcak su tedavisinin (sıcak su torbası ile) direktman karın bölgesine yapılmasıdır.Çünkü karnınızın altında bir mikrobik problem varsa sorun yaratabilir ve daha çok acı çekmenize sebeb olabilir.Onun için stabil derecede bölgesel sıcak su tedavisi daha iyi olucaktır.Bununda ayaklara ve bir sıcak banyo ile tavsiye edilir.

    Güzel bir beslenme alışkankıgızın olması bu agrıları azda olsa dindiricektir.Genellikle adet döneminizde B vitamini ve magnezyum eksikliginiz olur.Bu eksikleri tamamlamanızda iyi bir tedavi olabilir ve sizi bazı sıkıntılardan kurtarabilir.

    Bu kısma dikkat etmenizi önemle rica ederim!
    Eğer kişide regli kanamasından önce baş ağrısı, karında şişlik gibi problemler oluyorsa regliden bir hafta önce tuz kısıtlanmasına gidilebilir.

    Adet döneminde agrınıza iyi gelebilcek bazı besinlerden bahsedecek olursak ki mutlaka uygulayın.Regl döneminde; et, balık, karaciğer, kuru baklagiller, fındık, fıstık, susam gibi yağlı tohumlar, koyu yeşil yapraklı sebzeler ve öğütülmemiş tahıllar tüketilmelidir.Bu dönemde yiyeceklerin önemide çoktur çünkü kanınız azalır hemoglobin seviyeniz düşer kırmızı kan hücreleriniz azalır.Yemeginize önem vermeniz sağlınız açısından ve agrılarınız açısından iyi bir yöntemdir.

    Bu arada güzel ve düzenli bir uyku agrılarınızı kontrol eder ve gerginliği azaltır.

    Adet sancısına sporun iyi geldigide söylenebilir. Çünkü vücut sıcaklıgınız düşer ve kaslarınız gevşer buda bedenen bir halsizliğe yol açar onun için düzenli olarak spr iyi gelebilir.Spor yaparken sadece bedenen değil düşünce yani zihinsel anlamda da kafanızı yormalısınız buda sizin agrılarınızı unutturacak bir çözüm yolu olabilir.

    Adet döneminden psikolojik baskılardan streslerden uzak durmalısınız.Ve psikolojik destek alınmalıdır.Ve her kadın bunun üstesinden tek başına gelmelidir.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Item Reviewed: Regl Ağrısına Ne İyi Gelir ? Rating: 5 Reviewed By: Editör
    Scroll to Top