728x90 AdSpace

  • Latest News

    29 Nisan 2016 Cuma

    Çocuklarda - Bebeklerde Kusmaya Ne İyi Gelir ?

    Bebeklerde Kusmaya Ne İyi Gelir
    Çocuklarda - Bebeklerde Kusmaya Ne İyi Gelir
    Öncelikle tabi ki bir hekime başvurmanızı öneriyoruz. Ancak evde neler yapabiliriz, bunları ele alacağız. Çocuklarda kusmaya ne iyi gelir bugunkü konumuz.

    Kusan çocugunuzun ilk olarak sıvı kaybı giderilmeli ve çocuğa biraz su içirilmelidir. Çünkü kusmanın etkisiyle, bolca sıvı kaybı yaşanacak ve vücut sıvı isteyecektir. Su midede oluşan asitleri etkisiz şekle gelmelerini sağlayacaktır. Çocuğun eğer uyuyabiliyorsa uyuması sağlanmalıdır. Çünkü uyku hali özellikle midenin rahatlamasına yardımcı olabileceği gibi çocuğu da biraz olsun rahatlatır. Ve bu sayede, devamlı olan kusma biraz olsun engellenebilir.

    Kusan çocuğunuzu ferah ve havadar bir odada tutun ve odayı normal bir sıcaklık seviyesinde tutun.

    Kızarmış ve yağlı gıdalardan ve süt ürünlerinden uzak tutunuz, çünkü bu daha fazla kusma hissiyatı yaratabilir. Siz tavsiyem meyve suyu içirmenizdir. Ancak çok soğuk olmamasına dikkat edilmelidir. Çünkü çok soğuk olan içecek zaten yorulmuş mideyi daha kötü bir hale sokabilir. Bu nedenle oda sıcaklığına getirilmiş bir meyve suyu iyi gelebilir. Vişne öneriyoruz.

    Bebeklerde Kusmaya Ne İyi Gelir ?
     Öncelikle, bebeğinizi tutuş şeklinize dikkat ediniz. Midesnin üzerine baskı uygulamayınız. Bebekler genellikle emzirdikten sonra kusarlar. Çünkü bu, tutuş şeklinizden kaynaklanıyordur büyük ihtimalle. Midesine baskı yapmadan rahat bir şekilde yatırın. Düz değil, bir tarafa dönmüş şekilde yatırmanızı tavsiye ederiz. Eczanelerde satılan, gaz giderici doğal bitki sularından içirebilirsiniz. Gazı gittiği için kusma sorunu zamanla geçecektir.

    Çocuklarda Kusmaya İyi Gelen Yöntemler:
    En çok önerilen ve en çok uygulanan yöntemlerden birisi türk kahvesidir. 1 kaşık Türk kahvesinin üstüne 2-4 damla limon sıkarak bunu çocuğunuza yedirmeye çalışın. Yiyebiliyorsa bu etkisini gösterecek ve mideyi tutmaya yardımcı olacaktır. Ona bunun faydalı olduğunu anlatın ve sonra yedirmeye çalışın. Sağlıklı günler dileriz.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Item Reviewed: Çocuklarda - Bebeklerde Kusmaya Ne İyi Gelir ? Rating: 5 Reviewed By: Editör
    Scroll to Top