728x90 AdSpace

  • Latest News

    28 Nisan 2016 Perşembe

    Ağız Yarasına Ne İyi Gelir?

    Ağız Yarasina Ne İyi Gelir?
    AĞIZ YARASINA NE İYİ GELİR?

    Merhaba bugün toplumumuzun büyük bir çogunlugunun rahatsız edici bir hastalıkdan bahsedim ne iyi geldigini tavsiye edicem. Yemek ve içmek zevkini yaşatmayan konuşurken ağzınızda acı verici bir hastalıktır.Aslında tam bir hastalık sayılmaz günlük yaşantımızın eksiklerinden ortaya çıkan bir yaradır.Şöyle açıklim hemen.

    Ağız içi yara nasıl olur belirtileri nelerdir?

    Ağzınızın içinde çok acı verici ve küçük kabarcıklarda görünümü vardır.Yemek yerken yada konusurken bazen inanılmaz derecede acı verici bir rahatsızlık duyabilirsiniz.Bunun da sebebleri günlük agız ve diş bakımını düzenli yapmadıgınızdan meydana gelir.Ve çok sık rastlanan sebeblerden biride ağır stres ve sıkıntıdan meydana gelebilir.Ve grip ve ateşiniz varsa bunlar gibi olaylardan da meydana gelebilir çünkü vucüd ateşiniz dışarıya deil içeriye yansıdıgı için agız yoluyla ateşiniz çıkar.Buda agzınıda yanıcı ve acıtıcı bir yara (apse)oluşumuna neden olur.

    Nasıl Tedavi Uygulanabilir?

    Ağız yaralarını geçirmek için düzenli derecede agız içi bakım uygulanmalı ve dişler fırçalanmalıdır.Günümüzde en sık uygulanan tedavi karbonat tedavisidir.Karbonatlı su yapıp günde en 3 defa gargara yapılmalıdır.Bir diğeri ise limonlu tuzlu su da olabilir ama biraz can yakabilir bu tedavi onun karbnatlı su tavsiye edilir ve karbonatlı sus aynı zamanda dişlerinizin beyaz olmasınıda sağlar.Marketlerde satılan ağız gargarası için satılan ürünler(Lısterine tavsiyemdir.) vardır.Onlarıda alıp karbonatlı su gibi günde en az 3 defa olmak üzere uygulayabilirsiniz.

    Ne yersek agız yarasına iyi gelir?

    Dut,yeşil biber,sirke,limon gibi vs vs besinler tüketerek aşırıya kaçmadan düzenli bir şekilde en geç 3 gün içinde düzeldiğini görüceksiniz.


    ağız yarasına iyi ne gelir, ağız damak yarası iyi gelen şeyler, ağız yaralarına ne iyi gelir, ağız yarası doğal çözüm, ağız yarası kurtulma yöntemleri
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Item Reviewed: Ağız Yarasına Ne İyi Gelir? Rating: 5 Reviewed By: Editör
    Scroll to Top