728x90 AdSpace

  • Latest News

    30 Nisan 2016 Cumartesi

    Claude Shannon Kimdir? Doodle 30 Nisan 2016

    Claude Shannon Kimdir? Doodle 30 Nisan 2016
    30 Nisan cumartesi günü Google özel Doodle'i Claude Shannon yerini almış gördüğümüz kadarıyla.. Peki Claude Shannon neden doodle olmaya layık görülmüş.. Claude Shannon Kimdir, neden doodle oldu. İşte Claude Shannon konusunda yazımız...

    Bugün Claude Shannon'un 100.Doğum günü olduğu için google doodle olarak Claude Shannon'u seçti. Peki Claude Shannon Kimdir...

    Claude Shannon Yaşam öyküsü...

    Tam isimiyle Claude Elwood Shannon, 30 Nisan 1916 seneninde doğmuş tanınmış bir matematikçidir. Ayrı olarak elektronik mühendisi ve kriptograficidir. Claude Shannon bilgi teorisi ile tanınmaktadır.

    Claude Shannon daha daha 16 yaşında Michigan Üniversitesi'ne başladı ve dört sene sonra 1936'da elektronik mühendisi ve matematikçi olarak çift ana dal ile mezun oldu. 1937'de 21 yaşındayken Massachusetts Institute of Technology'de yüksek lisans tezi olarak yazdığı "Röle ve Anahtarlama Devrelerinin Sembolik Analizleri" isimli çalışmasında elektromanyetik rölelerin Boole cebiri kullanarak kolaylaştırabileceğini gösterdi. Bu sayede son zamanlarda kullanılan dijital bilgisayarların yapı taşı olan elektrik anahtarlarının kullanılmasının temelini attı. Yazısına Google Scholar'a göre takriben 28000'de fazla defa atıfta bulunuldu. Ayrı olarak bu çalışması tüm vakitlerin en iyi tezi olarak da anılmaktadır.[3] Bu tezinin yayınlanmasından sonra 1940'ta Alfred Nobel Amerikan Enstitüsü Amerikan Mühendisleri Ödülü'nü aldı.

    II. Dünya Savaşı yıllarında Bell Laboratuvarları'na katılan Shannon, yangın-kontrol sistemleri ve kriptografi üzerine çalışmaya başladı. 1943'te İngiliz kriptanalist ve matematikçi Alan Turing ve Turing Makinesi ile tanıştı. Bunun üzerine Turing ile görüşüp çalışmaya başladı.

    Son senelerinde Alzheimer hastalığına yakalanan Shannon, son senelerini bir bakım evinde, himaye altında yaşayarak geçirdi. 84 yaşında hayata veda etti.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 yorum:

    Yorum Gönder

    Item Reviewed: Claude Shannon Kimdir? Doodle 30 Nisan 2016 Rating: 5 Reviewed By: Editör
    Scroll to Top